Budget dating tips voor originele, maar betaalbare dates

budget dating strand picknick

Budget dating voor budgetbewuste singles

 Als single heb je niet altijd veel centjes over

Je wil wél een toffe date plannen, maar je hebt niet de financiële ruimte om een spectaculaire en dure date te plannen? Don’t worry! SmartVibes zet enkele handige tips op een rijtje om je singles en dating budget onder controle te houden en toch maximaal te genieten.

Hoe zit het eigenlijk met je singles budget?

Ben je single en jong, dan staat je carrière waarschijnlijk nog in de steigers en dat voel je ook aan je verloning. Als je al alleen woont, krijg je ook een resem aan vaste kosten te slikken die je helemaal alleen moet dragen. Niet evident…

Ben je single, iets minder jong en heb je kinderen dan moet je nog meer goochelen met je singles budget. Ook niet evident…

Toch hoeft je krappe singles budget niet te betekenen dat dating aan jou voorbij gaat. Gewoon wat economischer denken en leven zorgt ervoor dat je toch dat welverdiende snoepuitstapje kan plannen en er een fijne superdate van kan maken!

Tips om wat euro’s te besparen op je dagelijkse uitgaven

 • Stop weg die plastic kaart en betaal cash. Het geld brandt gewoonweg in je hand en je bent je er  veel beter van bewust wat je uitgeeft.
 • Plan je wekelijkse boodschappen op 1 dag. Als je elke dag naar de supermarkt teent, is de kans groot dat je toch nog wat anders mee naar huis neemt dat je niet echt nodig had.
 • Check op voorhand de aanbiedingen die in je bus vallen. Het zal je verbazen wat die coupon bonnetjes op het einde van de maand aan korting opleveren.
 • Think big! Koop gerust wél 3 kg boontjes in een keer. Grotere verpakkingen zijn vaak voordeliger in aankoop en de overschot steek je gewoon in de diepvriezer voor later.
 • Die broodjes en slaatjes in de cafetaria op het werk zien er ongetwijfeld erg lekker uit, maar thuis een lunchpakketje bereiden is veel voordeliger en minstens even smakelijk!
 • Blader je graag door je glossy magazines of de dagelijkse krant? Zeg je dure abonnement op en ga op verkenning in de bib of lees je favoriete magazine gewoon online.
 • Een duur fitness abonnement heb je ook niet nodig. Hardlopen of fietsen zijn ook goede work-outs en kosten je helemaal niets.

Met deze budget dating tips plan je de perfecte date

Elke date met een etentje op restaurant afsluiten, kan duur uitvallen op het einde van de maand. Je wil namelijk vast wel vaker dan 1 keer per maand op stap… Er zijn heel wat andere activiteiten en praktische oplossingen die wél budgetvriendelijk zijn:

 • Probeer af te spreken in je buurt en/of neem tram of bus. Dat bespaart je parkeerellende, parkeergeld, dure benzine en je vermijdt ook mogelijke boetes. Blijkt je date niet helemaal wat je ervan verwachtte, dan heb je ook het excuus van de uurregeling nog achter de hand om te ontsnappen.
 • Daag hem of haar uit en stel een sportieve date voor. Dat kan een partijtje squash of een gezellig fietstochtje zijn. Lekker relaxed, goedkoop en zo werk je ineens wat aan je fysiek. Tijdens een fietstochtje ontdek je misschien zelfs wat leuke en ongekende plekjes om even te pauzeren.
 • Ben je te weten gekomen waar hij of zij al lang naar op zoek is? Dan is een 2ehands website of de kringwinkel dé plek om je attent cadeautje te vinden. Je geschenkje toont aan dat je zijn/haar interesses waardeert én je toont aan dat ook jij een budgetbewuste single bent. Je kan natuurlijk ook je creativiteit aanspreken en zelf een geschenkje ineen knutselen. Die persoonlijke touch weet je date zeker ook te appreciëren. Ben je bijvoorbeeld een kookwonder, dan is een assortiment koekjes-voor-bij-de-koffie zeker geen slecht idee. Dat impliceert bovendien dat je niet van plan bent om te gaan lopen na het hoofdgerecht én wie lust er nu geen koekjes???
 • Test je conversatie skills tijdens een lange wandeling in het park, het bos of aan het strand. Gesprekken die tijdens een wandeling opborrelen, hebben een heel andere structuur dan een tafelgesprek. Je geest is relaxer en ongemakkelijke stiltes vang je gemakkelijk op door over de omgeving te praten. Ook hier werk je tijdens je date ineens aan je figuur en conditie.
 • Ook al ben je geen fotograaf puur sang, neem gerust je fototoestel mee op date. je kan ofwel de omgeving fotograferen, of je date als hij/zij dat goed vindt. Wie weet trek je wel hét plaatje dat binnen een paar jaar op je huwelijkskaartje verschijnt.
 • Check de activiteitenkalender in je buurt. Misschien is er wel een gratis stadsfestival, openlucht filmvoorstelling of braderij waar je naartoe kan trekken. Een perfect alternatief voor een duur concert- of cinematicket en altijd leuk om doen.
 • Een picknick in het park, onder de sterren of op het strand is ook altijd een voltreffer. Ingrediënten: een goeie fles wijn, handige hapjes en een warme plaid. Budget: miniem. Resultaat: zeer veelbelovend.

Probeer deze originele tips voor budget dating maar eens uit. Wedden dat je een super toffe date tegemoet gaat?

Succes!

Andere artikels in deze categorie