Zo scoor je telefoonnummers op een singleborrel

singles fuif tips

Zo maak je van je singles fuif een succes

Een singles fuif is dé place-to-be als je houdt van een stevig feestje en als je op zoek bent naar die ene bijzondere andere. Keuze genoeg, want waar anders ontmoet je zoveel vrijgezellen op 1 avond tijd? Zelfs als je er niet meteen de liefde van je leven vindt, heb je sowieso een fijne avond beleefd, maar natuurlijk keer je liefst wél huiswaarts met enkele telefoonnummers en daarvoor zullen deze handige tips je kansen beslist verhogen.

The look of love

Hoe je eruit ziet is belangrijker dan je denkt. You only have one chance to make a first impression en die eerste indruk blijft vaak hangen. Onderschat dus zeker de impact van een gepaste party outfit niet. Een recht-uit-je-bed look, kan je best vermijden. Zelfs als grunge jouw favoriete stijl is. Een maatpak of lang suitekleed is dan weer overdressed om op een singles fuif te verschijnen . Een nette broek en hemd of een sexy kort jurkje zijn een veel betere keuze. Zet sowieso in op een verzorgd voorkomen en kies een outfit uit waar je je goed in voelt en vlot kan bewegen, want dat straal je uit.

Ook je geur blijft hangen

Geuren dringen rechtstreeks door tot het onderbewustzijn en daarom is het reukorgaan een belangrijke tool bij de partnerkeuze. Een muffe, totaal ontbrekende of ronduit slechte geur wordt geassocieerd met onaantrekkelijk in de breedste zin van het woord. Je kiest dus best een fris en herkenbaar geurtje uit voor de singles fuif, maar opgelet: overdrijven heeft een averechts effect!

De pick-up line

Een richtlijn voor de beste pick-up line op een singles fuif bestaat niet. Alles hangt af van jouw natural flair, de situatie en de persoon tegenover je. Sommige singles houden net van een originele openingszin, anderen beschouwen elke geforceerde openingszin als een afknapper.

Enkele gouden tips:

  •  Keep it simple! Hallo, ik ben… blijkt nog steeds het best te scoren!
  • Een oprecht compliment geven, is ook geen slecht idee. De single in kwestie is vast gecharmeerd en vertelt de bijzondere ervaring met plezier aan zijn/haar vriend(inn)en. Dus opgelet: ga niet alle aanwezige singles complimentjes geven, want dan is dat ene complimentje niet meer zo bijzonder.
  • Een dame ten dans uitnodigen is ook het proberen waard.
  • Op een SmartParty singles fuif van SmartVibes worden slotjes en sleuteltjes uitgedeeld om vlot aan de praat te geraken.  Gebruik deze tools en maak van “Mag ik mijn sleutel eens in jouw slotje proberen” je standaard openingszin.
  • Niet twijfelen en gewoon op je favoriete singles afstappen! What’s the worst that can happen? Een nee heb je, en een ja kan je krijgen.

Al eens een knipoog geprobeerd?

Als je een leuke single ziet, wacht dan niet te lang om actie te ondernemen. Probeer oogcontact te maken en glimlach om te ontdekken of hij/zij ook interesse heeft. Ben je het zelfzekere type, dan kan je gerust ook eens een knipoog proberen.

Denk breed

Ook al viel je oog op 1 specifieke single, houd in gedachten dat deze vermoedelijk met vriend(inn)en op stap is. Om de aandacht vast te houden, is het daarom ook belangrijk om de groep aan te spreken. Je pijlen meteen en overduidelijk op 1 iemand uit de groep richten, kan opdringerig overkomen. De vrijgezel in kwestie wil de groep niet negeren en zal jullie onderonsje mogelijks vroegtijdig afbreken. Oogcontact maken en ook een praatje slaan met andere vrijgezellen in de groep is dus aan de orde.

Let’s dance

Dansen is voor velen een uitdaging maar wees gerust, het is echt niet nodig om als een professioneel danser over de dansvloer te zwieren tijdens een singles fuif. Probeer de muziek te voelen en maak desnoods kleinere bewegingen. Er is maar 1 ding dat je absoluut vermijden en dat is NIET bewegen. Je bent op een singles fuif en statische tooghangers vindt niemand leuk.

 

Voel je je zeker genoeg en ben je ontspannen, dan kan je dansvloer gaan veroveren. Wordt er een slow gedraaid dan is het aan de heren om een dame ten dans te vragen. Trek de dame in kwestie niet meteen tegen je aan, maar houd in het begin een beetje afstand. Pas als je voelt dat de aantrekkingskracht groter wordt tijdens de dans, is het moment aangebroken om haar wat dichter tegen je aan te trekken. De dame zal zelf wel aangeven of ze daarvoor gewonnen is of niet. Is de dans afgelopen? Vergeet haar dan niet te bedanken en bied haar eventueel ook een drankje aan. Hapt ze toe dan ziet het er veelbelovend uit.

Save the date

Als je duidelijk interesse hebt getoond en je favoriete single geen signalen heeft gegeven dat hij/zij je niet ziet zitten, dan is het tijd om contactgegevens te verzamelen. Om een blauwtje te vermijden, is het altijd een goed idee dat de initiatiefnemer niet om het telefoonnummer van de andere vraagt, maar net zijn/haar eigen contactgegevens overhandigt. Zo heeft de andere partij geen enkele reden om je papiertje niet aan te nemen en kan hij/zij zelf beslissen of hij/zij contact met je opneemt.

 

Is er contact? Stuur dan af en toe een berichtje om te laten blijken dat je nog steeds interesse hebt, maar ga hem/haar niet overdonderden met massa’s communicaties. Dat komt weer opdringerig over. Ga hem/haar ook niet ongevraagd op sociale media zoals Facebook toevoegen. Vraag eerst of hij/zij dat ziet zitten.

 

Succes!

Andere artikels in deze categorie