Je toekomstige partner vinden via online dating? Zo begin je eraan…

partner vinden via online dating profielfoto maken

Hoe de ideale partner vinden via online dating?

Een evenwichtsoefening

Datingsites zijn een relatief recent medium, maar de wetten van verleiding en aantrekking zijn oeroud. Wil je online dating uitproberen en via deze weg misschien ook wel jouw soulmate of toekomstige partner vinden, dan moet je met beide rekening houden. Je moet met andere woorden de traditionele flirttechnieken vertalen in een aantrekkelijk online visitekaartje.

Hoe je dat doet? Oefening baart kunst, maar met deze tips kan je je slaagkansen op een datingsite wel aanzienlijk vergroten.

Duizenden profielen en daar moet jij tussen uit springen

Hoeveel succes je dating profiel heeft, hangt sterk af van je profielfoto. Bedenk even hoe je zelf surft… Je hebt weinig tijd en een overaanbod aan dating profielen, dus heb je de luxe om het grootste deel van de profielen weg te klikken puur op basis van uiterlijke aantrekkingskracht. Hetzelfde geldt uiteraard voor jouw Mr./Mrs. Right.

Natuurlijk wil je vermijden dat die jouw profiel gewoonweg overslaat zonder nog maar je persoonlijke voorstellingstekst te lezen, dus is er werk aan de winkel! Online je toekomstige partner vinden, vergt nu eenmaal een beetje inspanning.

Publiceer niet zomaar eender welke foto, maar maak een doordachte keuze. De ideale profielfoto doet andere singles zin krijgen om door te klikken op jouw profiel en daarvoor houd je best rekening met deze suggesties:

Een glimlach werkt altijd

Uit onderzoek blijkt dat mannelijke bezoekers foto’s waarop een vrouw lacht en oogcontact maakt erg aantrekkelijk vinden. Vrouwelijke selfies worden erg gewaardeerd.

Dames worden dan weer het meest aangetrokken door foto’s waarop de man eerder neutraal kijkt of stoer oogt. Al spreekt een brede en stralende glimlach dames blijkbaar ook erg aan. Een duidelijke foto met een neutrale houding heeft meer effect op de dames dan een seflie, die ze vaak met speelsheid of zelfs luiheid associëren. Het moest precies snel gaan, denken ze dan.

Speel je troeven uit, maar laat nog wat aan de verbeelding over

Wil je je afgetrainde lichaam aan heel de planeet laten zien, bedenk dan dit: te veel blootgeven, is eerder een afknapper! Je kan gerust een kleine hint van je fysieke troeven laten zien om nieuwsgierigheid op te wekken, maar geef niet alles meteen prijs.

Zeker bij dames geldt het less-is-more principe. Foto’s met veel inkijk, zullen ongetwijfeld veel berichtjes opleveren, maar je kan je wel afvragen wat de intentie van de chatter dan is en of de reacties voldoende kwalitatief zijn voor een lange termijn relatie.

De kerngedachte moet zijn dat je profielfoto je troeven accentueert en de nieuwsgierigheid opwekt zonder in dat laatste te overdrijven. Te veel effect of te veel inzoomen waardoor het grote plaatje verdwijnt, komt eerder onduidelijk en verdacht over. Ook hier moet je dus op zoek naar een evenwichtige balans.

Matcht je foto ook met je tekst en persoonlijkheid?

Een leuke vakantiefoto plaatsen van je laatste fietstochtje, zal vooral fietsfanaten aanspreken. Hou je eigenlijk helemaal niet van fietsen en dacht je tijdens je laatste ritje vooral  “een keer, maar dan nooit meer”? Dan selecteer je beter een andere foto om het juiste publiek aan te trekken.

Kan je meerdere foto’s aan je profiel toevoegen, dan kies je best voor een close-up, een foto waarop je volledig te zien bent en bijvoorbeeld ook een leuk sfeerbeeld in actie. Die laatste kan bijvoorbeeld een actiebeeld zijn waarin je je hobby beoefent. Je wil toch een partner vinden die dezelfde interesses heeft als jij?

Keep it real

Als je zelf aan de praat geraakt met een single en die blijkt tijdens je eerste live afspraak helemaal niet zo knap als op de foto, dan ben je waarschijnlijk teleurgesteld. Vermijd ook het omgekeerde en plaats enkel recente foto’s die je ware ik tonen om een blauwtje en onnodig tijdverlies te vermijden.

Geen photoshop wel fotoshoot

Getrukeerde beelden die totaal niet overeenstemmen met de realiteit zullen je niet helpen om online je droompartner te vinden. In tegendeel! Een mini-fotoshoot met een vriend of vriendin is een betere optie. Het wordt zonder twijfel een toffe activiteit én je spontaniteit zal van het beeld afspatten!

Je hoeft geen cursus fotografie te gaan volgen om het perfecte beeld te maken. Wel let je best op deze aandachtspunten:

  • Profiteer van the golden hour. Maak een foto in buitenlucht, met ofwel het ochtendlicht ofwel het avondlicht als natuurlijke belichting. Flitslicht is uit den boze. Dat maakt schaduwen namelijk harder en oneffenheden scherper. Natuurlijke belichting  geeft het beeld bovendien een warmere en aangenamere look.
  • Durvers kunnen ook experimenteren met scherptediepte. Deze techniek kan je enkel met een goede camera toepassen, maar is wel erg nuttig. Met scherptediepte kan je immers extra focus leggen op bijvoorbeeld het gezicht en de achtergrond tegelijkertijd wazig laten. Je bepaalt zo zelf waar de aandacht naartoe getrokken wordt én het artistieke effect krijg je er gratis-en-de-voor-niks bij.
  • Vergeet ingewikkelde poses, een natuurlijk houding werkt het best!

Online de ideale partner vinden, hangt niet alleen van je profielfoto af

Heb je de ideale profielfoto(‘s) gevonden? Dan ben je klaar voor stap 2. Je profielfoto lokt surfende singles naar je profiel, maar dan moet je nog overtuigen met een even aantrekkelijke profieltekst. Bevestigen dus dat jij wel degelijk een interessante persoon bent en absoluut een date verdient.

Hoe je een geslaagde profieltekst neerpent en welke andere factoren je online dating succes beïnvloeden? Dat lees je in deze eerdere artikels over online dating.

Hoe je weet of het werkt? Testen!

Er is maar 1 manier om te ontdekken of je online dating profiel voldoende en de juiste singles aantrekt en dat is door je gloednieuwe online présence aan een praktijktest te onderwerpen. Daarvoor is de datingsite SmartBeat trouwens een ideale startplek. Hier kan je namelijk helemaal gratis, veilig en snel aan je online dating avontuur beginnen.

Ook op de website Tesamen vind je heel wat profielen van leuke singles terug.

Andere artikels in deze categorie