Styling tips voor de perfecte date outfit

date outfit tips voor haar

Date outfit tips voor haar

You never get a second change to make a first impression

Het is zover, je hebt je ingeschreven voor een singles party of een verrassingsdate van Partner à la Carte en de grote dag komt razendsnel dichterbij. Dat je een beetje zenuwachtig bent, is volstrekt normaal. Behalve dat je nieuwsgierig bent wie je gaat ontmoeten, vraag je je vast ook al af welke date outfit je best aantrekt. Je wil namelijk de best mogelijke eerste indruk nalaten, toch?

Verschillende onderzoeken bevestigen dat je date outfit al in grote mate suggereert hoe je in het leven staat. Tijdens een date neemt jouw partner allerlei elementen in zich op zoals wat en hoe je iets vertelt en ook je outfit wordt geanalyseerd. Om er zeker van te zijn dat je de juiste outfit uit je kleerkast tovert, zetten we enkele praktische tips op een rijtje…

Vrouwelijk en toch comfortabel

Er is niet zo frustrerend als een nieuw rokje dat steeds omhoog kruipt of een bloesje waarvan de knoopjes niet goed sluiten en een ongemakkelijke outfit resulteert al snel in een ongemakkelijke date. Ook al ziet dat ene kledingstuk er blits uit in de magazines of in de winkel, kies toch maar iets waarvan je weet dat je er zonder gefriemel de avond mee doorkomt.

Liever sensueel dan sexy

De juiste balans tussen aantrekkelijk en té sexy vinden, is essentieel. Geef liever een subtiele aanzet dan een onverhulde kijk op je diepe decolleté en wek zo de nieuwsgierigheid. Kortom: accentueer je sterke punten, maar overdrijf niet te hard.

Geef je date outfit een unieke twist

Smuk je outfit op met een leuke accessoire. Een speciale halsketting, een riem die je taille benadrukt of een stijlvolle handtas… Deze accessoires insinueren dat je modebewust bent en ze zijn bovendien een soort cliffhanger die jouw date helpen om je nog lang te herinneren.

De LBD (little black dress)

Spreek je af op een ongekende locatie, dan is de juiste date outfit selecteren, geen eenvoudige klus. Met een zwart jurkje zit je echter altijd goed maar hou het niet te somber. Fleur het geheel op met een mooie sjaal of kleurige pumps, want het is en blijft uiteindelijk toch een speciale gelegenheid.

Moet je naar de kapper?

Wil je de man voor jou niet laten geloven dat je dagelijks met een gestylede coupe rondloopt? Dan ga je best enkele dagen voor de date naar de kapper en niet de dag zelf. Wat naturel is aan de orde. Lange losse haren geven mannen nog steeds weke knieën, dus vergeet ingewikkelde opsteekkapsels en kies eerder voor de natuurlijke look.

Een zwierig jurkje of toch maar een broek?

Een broek is veilig, comfortabel en praktisch. Wil je iets meer indruk maken, kies dan liever voor een leuke jurk of een rokje waarin je je goed voelt. Het is nu eenmaal bewezen dat mannen eerst en graag naar de benen kijken.

Make-up maar geen make-over

Ook hier weer het advies: trop is teveel en probeer zeker niets nieuws uit. Hou het eerder naturel met uitzondering van je lippen, die mag je extra accentueren voor een beklijvende indruk aan het andere eind van de tafel.

Stiletto’s voor een betoverende final touch ?

Schoenen met hoge hakken oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op mannen. Als je er op kan lopen tenminste, want anders blijft het gewoon een raar zicht. Draag schoenen waarin je elegant kan paraderen en kies desnoods voor een iets minder hoge hak.

Laat je adviseren!

Begin op tijd aan je voorbereiding en leg jezelf in de watten, want dat is al een groot deel van de fun! Komt de dag dichterbij en weet je nog steeds niet welke date outfit je gaat aantrekken? Dan is een hulplijn wel handig. Je beste vriendin kent je kleerkast en weet in welke outfit je straalt, dus vraag haar gerust om stylingadvies.

Relax!

Ligt je date outfit klaar? Dan heb je geen enkele reden meer om zenuwachtig te zijn. Relax, vertrek zo open-minded mogelijk naar je afspraak en have fun!

Andere artikels in deze categorie